Eva Pierrakos

Eva werd in 1915 geboren in Wenen, als dochter van de bekende Oostenrijkse romanschrijver Jakob Wasserman. Gedreven door haar leergierigheid en een verlangen naar een diepgaander begrip van haar wereld, begon Eva de gave te ontwikkelen om contact te maken met een innerlijke stem. Eerst door automatisch schrift en vervolgens door in trance te spreken. Op den duur ontvouwde de innerlijke stem zich als de respectabele, inzichtrijke en liefhebbende persoonlijkheid van de Padwerk Gids. Ze zette de ontwikkeling van haar gave met grote toewijding en volharding voort, waarbij ze leerde om naar haar leiding te luisteren en deze te volgen. Eva beschouwde haar vermogen om spirituele begeleiding en hulp in zelfontwikkeling te geven als haar levenstaak.

Eva kwam in 1939 naar de Verenigde Staten en vervolgde haar werk in New York, waar ze Gids-sessies en een langlopende reeks van trance-lezingen gaf. Ze was een mooie en levendige vrouw met een scherpzinnige intelligentie, die wist te genieten van het leven in al zijn aspecten. Ze hield van mensen en dieren en genoot van eten, skiën, zwemmen en dansen.

In 1971 trouwde ze met psychiater John C. Pierrakos, één van de grondleggers van de Bio-Energetica en later de Energetica van de Ziel (Core Energetica). Het energetisch werk werd een essentieel onderdeel van Padwerk en droeg bij tot zijn groei.

Eva Pierrakos overleed in 1979, waarbij ze de rijke erfenis achterliet van meer dan tweehonderd Gids-lezingen, twee bloeiende Padwerk-centra en duizenden mensen die de leringen bestudeerden en volgden.