DE LEZINGEN

De lezingen die Eva Pierrakos heeft gegeven van 1957 tot haar dood in 1979, zijn het hart van Padwerk. Ze zijn een verbazingwekkende wegenkaart naar zelfverantwoordelijkheid, zelfkennis en ware zelfaanvaarding. Ze wijzen de weg naar oprechte liefde voor onszelf, anderen en het Goddelijke.

De lezingen bestrijken het brede spectrum van onze menselijke reis, van onze worstelingen met zelftwijfel, zelfhaat en angst voor onze ontoereikendheid tòt de barrières die we oprichten in onze relaties met anderen en uiteindelijk met dat wat ieder van ons kent als God. De lezingen leren dat vitale levensenergie, gevoelens en inzicht vaak zijn begraven onder misvattingen over de aard van de werkelijkheid. We zijn allemaal bekend met enkele van deze verkeerde conclusies. Bijvoorbeeld: “Het is zwak om hulp nodig te hebben en te aanvaarden; ik verdien geen liefde en vriendelijkheid; verantwoordelijkheid betekent verlies van vrijheid.”

Wanneer zulke misvattingen worden meegenomen naar het volwassen leven, vooral wanneer ze onbewust zijn, leveren we onze lichamelijke, spirituele en emotionele vrijheid uit aan krachten buiten onze waarneming. Het effect dat dit verlies van vrijheid heeft, wordt niet begrepen, verwoest ons geluk en verarmt ten diepste onze geest.

De Padwerk-lezingen bieden specifieke, praktische gereedschappen om misvattingen op te lossen, om het onbewuste bewust te maken en om het grotere bewustzijn te activeren dat in elke menselijke ziel huist.

“Ieder mens voelt een innerlijk verlangen dat dieper gaat dan de verlangens naar emotionele en creatieve vervulling. Dit verlangen komt voort uit het aanvoelen dat er een andere, meer vervullende staat van bewustzijn en een groter vermogen om het leven te ervaren moeten bestaan.”

Padwerk Lezing 204